Операцията на 5-годишното момченце,  жестоко пребито и обезобразено от системно

...
Операцията на 5-годишното момченце,  жестоко пребито и обезобразено от системно
Коментари Харесай

Биологочиният баща на обезобразеното 5-годишно е подавал сигнали, иска си детето

Операцията на 5-годишното момченце,  жестоко пребито и обезобразено от редовно малтретиране в фамилията му е предходна сполучливо, то се възвръща в УМБАЛ " Свети Георги ".  Интервенцията е осъществена в  Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия.  Детето сега е в устойчиво положение и се възвръща. Засега е известно, че му е присаждана кожа на главата, където е потърпевшо най-жестоко – заяви първи пред Радио Пловдив неговият процесуален представител юрист Васил Попов. 

Тежко е психологичното състояниe на момченцето, което така и така е с изключително държание и е доста мъчно да се комуникира с него за изясняване на детайлности.

Това е обяснимо, защото и огромните хора изпадат в такова положение, в случай че им се случи нещо сходно, добави юристът.

Заради случая в края на предходната седмица бяха изправени пред съда майка му и мъжът, с който тя живее на фамилни начала. 

Биологичният татко, който се завърна от Германия, може да поеме грижите за детето, тъй като той не е лишен от наставнически права. Двамата с майката са в процедура на бракоразвод и бащата има права и учредения за това.  Самият той категорично е декларирал, че желае да вземе детето, а и детето има немско глажданство – изясни юрист Васил Попов.  

По думите му, от изнесеното в правосъдната зала излиза наяве, че насилникът е пастрокът, който живее с майката на фамилни начала. Каква е ролята на дамата и за какво се е случвало това занапред ще се откри.

Знае се, че биологочиният татко е подавал сигнали против двойката, при която живее детето, за неприятна обществена среда. Има данни, че майката е лабилна и е злоупотребявала с алкохол, само че няма доказателства да е малтретирала момченцето.

Много постоянно обаче се оказва, че обществените служби постоянно катализират спора било посредством безучастие или незадоволителни реакции.

Разследването продължава с усилени темпове с цел да се изяснят всички условия и виновността на двамата – дамата и пастрока.  

Въпреки това, има учредения да се търси отговорност от майката за какво е допускала да се случва всичко това, коментира юрист Васил Попов. 

Това е като история от филм на ужасите, тя е потресаваща. Като цяло обаче не е единствена. Защо се случва все по-често домашното принуждение?  Как можем да се с вършим с този феномен? Първата реакция е, когато хората виждат сходни белези и ги разпознаят като тормоз – неотложно да се сигнализират правните органи.  В този случай това е сторила лелята на детето, която е разпознала безпогрешно всички тези признаци - коментира тематиката психологът Петя Кривицки. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР